Spørsmål og svar

Spørsmål oversikt

Se svarene i høyre kolonne

 • Hvorfor må jeg fylle ut så mange skjemaer?
 • Hvorfor må det tilknyttes betalingstjenester?
 • Hvorfor må jeg tilkoble tenningssignal på mitt kjøretøy eller båt? 
 • Hvilke GPS enheter anbefales til personsikkerhet?
 • Hvilke GPS enheter anbefales til Båt, kjøretøy og motorsykkel? 
 • Hvis GPS enheten skal brukes til litt av hvert: bil, båt, kjøretøy, personer, kjæledyr etc. Hva skal jeg velge da?
 • Hvis det ikke er tilgang til strøm og jeg ønsker å spore båten min, verdigjenstander o.l. Hva skal jeg velge da? 
 • Leveringstid? 
 • Hva skjer når produktet er sendt? Hvordan betaler jeg?

 • Hvorfor må jeg fylle ut så mange skjemaer?

Som nevnt i konsept introduksjonen på denne websiden er ikke en GPS et "rett ut av boksen produkt". Kompliserte konfigurasjoner og valg av riktig enhet er ofte et stort problem for sluttbruker. Vi har erfaring med produktene og god kunnskap om hva som passer best til forskjellige bruksscenarioer. Skjemaene inneholder grunnleggende vi må ha svar på for å kunne registrere opp nye kunder i vår database, programmere opp GPS enhetene etter dine kriterier, opprette bruker ID i Sporingsplattformen og registrere SIM-kort. Alternativet er utallige eposter frem og tilbake med tilhørende misforståelser og ikke minst forsinket levering. En annen viktig faktor spesiellt i sammenheng med personsikkerhet er kvalitetsikring og sikkerhet, det er ikke rom for feil i dette segmentet. Med andre ord, hjelp oss og hjelpe deg!

 • Hvorfor må det tilknyttes betalingstjenester? 

Svaret er enkelt, alle GPS enheter benytter datakommunikasjon og gir deg et hav av funksjonalitet ved tilknytning til en sporingsplattform hvor all logikken håndteres visuellt. Uten en sporingsplattform er samtlige enheter begrenset til ren SMS kommunikasjon med f.eks en mobiltelefon. Komplekse kommandoer må sendes på SMS og du får kun tilgang til en enkelt posisjon hvor GPS`en befinner seg. Du er mer eller mindre begrenset til å kunne hente én posisjon, flåtestyring er totalt uhåndterbart etc. Sikkerheten er også et aspekt som er langt dårligere ved SMS kommunikasjon som også er en kostbar kommunikasjonsmåte, for de som benytter sin enhet aktivt vil spinningen gå opp i vinningen og tjenesten i utgangspunktet være langt dårligere og mer kompleks for brukeren. Sporingsplattformen er kostbar å utvikle, drifte og supportere. Derfor er dette forbundet med et abonnement. Ved å se på presentasjonen av produktene kan du se en del av det som kan utføres i sporingsplattformen.

 • Hvorfor må jeg tilkoble tenningssignal på mitt kjøretøy eller båt? 

Enhetens funksjonalitet er basert på dette fra produsentens side. Uten tenning tilkoblet mister du 98% av enhetens avanserte funksjonalitet. Du får også en langt høyere SIM-kort kostnad. Dette er et tema mange av en eller annen grunn har vanskelig for å godta, les om funksjonalitet på f.eks GMT100 og du bør kunne danne deg et bilde av hvorfor tenning skal kobles til. Vi går ikke inn i diskusjoner rundt dette, tenning skal kobles til. All form for support som omhandler dette tema vil bli fakturert, koblingskjema er ikke til å misforstå hvis det leses. Er du usikker på å koble dette selv så ta kontakt med et bil eller båtverksted og få hjelp.

 • Hvilke GPS enheter anbefales til personsikkerhet?

Vi anbefaler modellen My-Rug Gear og GT300, dette er to meget gode GPS enheter som passer de fleste behov. My-Rug Gear har også innebygget WiFi og åpner for innendørs sporing og mange andre avanserte funksjoner. GT300 er en smart liten GPS for de med behov for en liten enhet, allikevel inneholder den mange avanserte nyttige funksjoner.

 • Hvilke GPS enheter anbefales til Båt, kjøretøy og motorsykkel?

Vi anbefaler GMT100 hvis det er tilgang til strøm, enheten er vanntett og har et hav av funksjonalitet. Plug&Play modellen GV500 er et veldig godt alternativ men ta kontakt med oss for en prat slik at vi først kan avgjøre om denne modellen passer ditt kjøretøy.

 • Hvis GPS enheten skal brukes til litt av hvert: bil, båt, kjøretøy, personer, kjæledyr etc. Hva skal jeg velge da?

Vi anbefaler på det sterkeste GL300, dette er en meget funksjonsrik multifunksjonell GPS, den er ikke vanntett men tilfredstiller IPX5 standarden og tåler en saftig sprut. Tilbehørslisten og mulighetene er mange på denne modellen.

 • Hvis det ikke er tilgang til strøm og jeg ønsker å spore båten min, verdigjenstander o.l. Hva skal jeg velge da?

Vi anbefaler  GL505, dette er en GPS enhet med opptil 1000 dagers levetid på de 2 utskiftbare CR123A batteriene med rapporteringsintervall satt til 1.gang pr. døgn. En negativ faktor er størrelsen spesiellt med tanke på små objekter, her anbefaler vi GL300 som har en batterilevetid på 1,5-2 uker hvis den programmeres riktig.

 • Leveringstid?

På lagerførte produkter er normal leveringstid fra alle data er samlet inn fra kjøper 2-3 dager + postgang, ikke lagerførte produkter må påberegnes 2-3 ukers ekstra leveringstid.

 • Hva skjer når produktet er sendt?

Du får tilsendt brukenavn og passord i Sporingsplattformen samt instrukser om første gangs bruk. Alle manualer og tilhørende dokumenter er forøvrig tilgjengelig for nedlasting på denne websiden. Vi bestreber forøvrig å utbedre samt lage nye manualer/ video veiledninger kontinuerlig med erfaring i supportforespørsler og nye hendelser.

 • Hvordan betaler jeg?

Vi tilbyr privatkunder følgende betalingsløsninger:

- Forhåndsfaktura eller Oppkrav

Varer blir sendt så snart betaling er mottatt, det kan ta litt tid før dette syntes i bankløsningen. Haster det så send kvittering fra nettbanken og vi sender varene med en gang. Elkotek Sikkerhet AS er grossist og våre kunder er installatører og vaktselskap. Det er derfor ikke utarbeidet andre betalingsløsninger for privatkunder.

Bedriftskunder får tilsendt vanlig faktura og varer sendes umiddelbart etter vanlige kriterier.